Lahodný CHEESECAKE
Ingredience
- 150 g Máslové sušenky (rozdrcené)
- 50 g Máslo + trocha na vymazání formy
- 50 g Ořechy mlété
- 50 g Krupicový cukr
- 300 g Tvaroh plnotučný
- 150 g Měkký kozí sýr (St.Pierre)
- 250 g Mascarpone
- 4 ks Vejce lehce prošlehaná
- 200 g Maliny + pár na ozdobu
Instrukce
- Na lahodný cheesecake od Kocianky si velmi rychle vytvoříte návyk. 🙂Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů Celsia. Vymastěte osm formiček o objemu 150ml. Máslo rozpusťte na pánvi a vmíchejte do něj drcené sušenky, mleté ořechy i cukr. Směs rozdělte do formiček - v asi centimetrové vrstvě - a lehce ji přimáčkněte. Vložte do trouby a zhruba deset minut předpékejte. Vyjměte, nechte vychladnout a teplotu trouby snižte o třicet stupňů. Ingredience na náplň spolu prošlehejte, abyste získali hladkou směs. Formičky postavte na plech a do každé nalijte trochu krému tak, aby náplň sahala přibližně centimetr pod okraj. Opatrně vložte do trouby a pečte pětadvacet až třicet minut, aby náplň zpevnila; když na formičku poklepete, měl by se střed jenom lehounce chvět. Pokud během chladnutí náplň trochu klesne a popraská, nic si z toho nedělejte, ovocná omáčka všechno elegantně zachrání. Po vyjmutí z trouby nechte obsah formiček úplně vychladnout, pak je překryjte fólií a dejte do ledničky – aspoň na hodinu, ale klidně až na dva dny. Na omáčku svařte 50 ml vody s cukrem; tak za pět minut začne být směs sirupovitá. Vsypte polovinu malin a vařte je asi dvě minuty, až začne ovoce praskat. Protřete sítem nebo jemným cedníkem, abyste odstranili semínka. Vmíchejte zbylé maliny (pár jich schovejte na ozdobu) a nechte omáčku vychladnout. Vyjměte formičky z lednice. Okraje objeďte nožem namočeným v horké vodě, vyklopte na prkénko a překlopte. Podávejte přelité omáčkou a ozdobené jahodami a malinami. Dobrou chuť!