Kynuté buchty s kaki

Vytisknout recept
Kdo by nemiloval českou klasiku v podobě kynutých "Honzových" buchet. Co ale vyzkoušet trochu netradiční náplň, ve které se snoubí chuť kaki a bílé čokolády?
Kategorie moučník
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 1 hour 35 minutes
Porce 12
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 80 g cukru
  • ½ kostky droždí
  • 60 g másla
  • 150 ml mléka
  • 1 lžičku nastrouhané citronové kůry
  • špetku soli

Na dohotovení:

  • 2-3 kaki Persimon Bouquet
  • 50 g bílé čokolády
  • 1 vejce na potření

Instrukce

  • Mléko zahřejte tak, aby bylo vlažné. Rozdrobte do něj droždí, přidejte lžičku mouky, cukru a promíchejte. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte mouku. Přidejte cukr, špetku soli a citronovou kůru. Dobře promíchejte, přidejte vejce, žloutek, pokrájené změklé máslo a kvásek. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladký bochník těsta. Přikryjte ho utěrkou a nechte kynout asi 45 minut. Kaki rozmačkejte vidličkou. Těsto rozdělte na 12 kousků. Každý rozmáčkněte v dlani a dejte do něj trochu kaki a kousek bílé čokolády. Zabalte a spojem dolů vložte do máslem vymazaného pekáče. Takto připravte všechny buchty. Nakonec je potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 minut.

Notes

Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 13 do 28 Kč za kus. Více informací na www.nejkaki.cz.
 
Zdroj a foto: nejkaki.cz
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account