Kdo by nemiloval českou klasiku v podobě kynutých "Honzových" buchet. Co ale vyzkoušet trochu netradiční náplň, ve které se snoubí chuť kaki a bílé čokolády?
Kategorie moučník
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hourhod.
Čas vaření 35 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.35 minutesmin
Porce 12
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
Na těsto:
300ghladké mouky
1vejce
1žloutek
80gcukru
½kostky droždí
60gmásla
150mlmléka
1lžičku nastrouhané citronové kůry
špetku soli
Na dohotovení:
2-3kaki Persimon Bouquet
50gbílé čokolády
1vejce na potření
Instrukce
Mléko zahřejte tak, aby bylo vlažné. Rozdrobte do něj droždí, přidejte lžičku mouky, cukru a promíchejte. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte mouku. Přidejte cukr, špetku soli a citronovou kůru. Dobře promíchejte, přidejte vejce, žloutek, pokrájené změklé máslo a kvásek. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladký bochník těsta. Přikryjte ho utěrkou a nechte kynout asi 45 minut. Kaki rozmačkejte vidličkou. Těsto rozdělte na 12 kousků. Každý rozmáčkněte v dlani a dejte do něj trochu kaki a kousek bílé čokolády. Zabalte a spojem dolů vložte do máslem vymazaného pekáče. Takto připravte všechny buchty. Nakonec je potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 minut.
Notes
Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 13 do 28 Kč za kus. Více informací na www.nejkaki.cz.Zdroj a foto: nejkaki.cz