Květákový krém
Ingredience
- 1 menší květák
- 40 g másla
- 40 g pohankové mouky
- špetka soli
- petrželové pesto
Instrukce
- Na povoleném másle připravíme jíšku z pohankové mouky. Přidáme očištěný a omytý květák, rozdrobený na růžičky, lehce osolíme a zalijeme vodou.
- Necháme vařit, dokud květák zcela nezměkne.
- Odebereme si pár drobných růžiček na dozdobení, zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Nakonec přidáme pár kousků květáku a několik kapek petrželového pesta.
Já mám také problémy z květáku. Manžel má květák tase hrozně rád. – polévku i obalovaný květák.
Jediné co nesnasim je prave obalovany kvetak, strasne moc nadobi 😀
Květák jsem milovala, ale už ho nemohu léta jíst… dělá mi hrozné problémy, škoda 🙂
Četla jsem a vím, že dost lidí má 🙁 Já v tomhle mám super trávení. Mohu třesně a zapít mlékem 🙂