Květákový krém

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 40 g másla
  • 40 g pohankové mouky
  • špetka soli
  • petrželové pesto

Instrukce

  • Na povoleném másle připravíme jíšku z pohankové mouky. Přidáme očištěný a omytý květák, rozdrobený na růžičky, lehce osolíme a zalijeme vodou.
  • Necháme vařit, dokud květák zcela nezměkne.
  • Odebereme si pár drobných růžiček na dozdobení, zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem.
  • Nakonec přidáme pár kousků květáku a několik kapek petrželového pesta.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Já mám také problémy z květáku. Manžel má květák tase hrozně rád. – polévku i obalovaný květák.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Květák jsem milovala, ale už ho nemohu léta jíst… dělá mi hrozné problémy, škoda 🙂

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Četla jsem a vím, že dost lidí má 🙁 Já v tomhle mám super trávení. Mohu třesně a zapít mlékem 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account