Kvasnicová polévka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila AlenaHofírková

Ingredience

  • 1 ks Střední cibule
  • Kořenová zelenina
  • 1 ks Droždí
  • 2 stroužky Česnek
  • Sůl, pepř
  • Libeček
  • 1 ks Masox
  • 1 - 2 ks Vejce
  • Hladká a hrubá mouka
  • Sádlo

Instrukce

  • Kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle.
    Na sádle zpěníme cibuli do růžova,přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a necháme podusit,až pustí šťávu.
    Přidáme kostku kvasnic a mícháme až se kvasnice rozpustí. Zalejeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme (pokud máme) libeček a kostku masoxu. Necháme vařit asi 20 minut, přidáme 2 celé stroužky česneku. Necháme vařit a mezitím si připravíme z mouky nočky. To už záleží na Vás z jaké mouky děláte. Já dělám z hladké a hrubé mouky. Nočky nastrouháme do polévky, přidáme pažitku a můžeme podávat.
    Tato polévka je velmi chutná, zdravá a měli by ji jíst Ti kdo mají problematickou pleť.
    Dobrou chuť.
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account