Kurkumový vývar s pečenou mrkví a kroupami

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila LucieDelicious

Ingredience

  • 2 ks Mrkev
  • 1 hrst Čerstvý tymián
  • Sůl, pepř
  • 1 lžička Sezamový olej
  • 1 lžička Kokosový olej
  • 1/2 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 plátek Čerstvý zázvor
  • 1 plátek Čerstvá kurkuma
  • 2 hrnek Voda
  • 1 lžíce Citronová šťáva
  • 100 g Kroupy

Instrukce

  • Kurkuma patří mezi přírodní antibiotika s protibakteriálním a protivirovým účinkem. Pojďte vyzkoušet tuhle polévku a zamilujete si ji! Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mrkev omyjeme, nakrájíme na menší špalíky, dochutíme solí, pepřem, lístky tymiánu, pokapeme sezamovým olejem a dáme péct zhruba na 20 minut.  Mezitím na kapce kokosového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku dosklovita. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, zázvor a kurkumu, krátce promícháme a zalijeme vodou. Necháme probublávat zhruba 10 - 15 minut a na závěr dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Také si uvaříme kroupy dle návodu na obalu.  Misky plníme pečenou mrkví, uvařenými kroupami, zalijeme vývarem, ozdobíme lístky tymiánu a hned podáváme. 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account