Kurkumový vývar s pečenou mrkví a kroupami
Ingredience
- 2 ks Mrkev
- 1 hrst Čerstvý tymián
- Sůl, pepř
- 1 lžička Sezamový olej
- 1 lžička Kokosový olej
- 1/2 ks Šalotka
- 1 stroužek Česnek
- 1 plátek Čerstvý zázvor
- 1 plátek Čerstvá kurkuma
- 2 hrnek Voda
- 1 lžíce Citronová šťáva
- 100 g Kroupy
Instrukce
- Kurkuma patří mezi přírodní antibiotika s protibakteriálním a protivirovým účinkem. Pojďte vyzkoušet tuhle polévku a zamilujete si ji! Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mrkev omyjeme, nakrájíme na menší špalíky, dochutíme solí, pepřem, lístky tymiánu, pokapeme sezamovým olejem a dáme péct zhruba na 20 minut. Mezitím na kapce kokosového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku dosklovita. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, zázvor a kurkumu, krátce promícháme a zalijeme vodou. Necháme probublávat zhruba 10 - 15 minut a na závěr dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Také si uvaříme kroupy dle návodu na obalu. Misky plníme pečenou mrkví, uvařenými kroupami, zalijeme vývarem, ozdobíme lístky tymiánu a hned podáváme.