Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré
2 Mezitím připravte celerové pyré. Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, dejte do hrnce, osolte, zalijte vodou, uvařte doměkka a slijte. Přidejte máslo a ponorným mixérem zeleninu vyšlehejte dohladka. Přidejte smetanu, znovu prošlehejte a dochuťte solí a muškátovým oříškem. Pyré musí být nadýchané.
3 Odleželé maso okořeňte muškátovým oříškem a obalte v dýňových semínkách. Semínka na maso dobře přitlačte. Do rozehřáté pánve dejte asi 2 lžíce oleje, česnek, rozmarýn a pak prsíčka, opékejte po každé straně 5 minut. Podávejte s kopečkem mrkvového salátu a s pyré.2ks - kuřecí prsa 3lžíce - dýňová semínka rozemletá1špetka - estragon1špetka - tymián 1špetka - snítka rozmarýnu1špetka - muškátový oříšek1špetka - sůl1stroužek - rozmačkaný česnek 2lžíce - olej na opékání1hrst - mrkvový salát k podávání750g - celer (na celerové pyré)2ks - brambory3lžíce - máslo100ml - smetana ke šlehání1špetka - sůl1špetka - muškátový oříšekpříprava - 20vaření - 60