Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré

Vytisknout recept
 
 
1 Kuřecí řízky shora několikrát nařízněte, osolte, posypte estragonem a tymiánem, pokapejte olivovým olejem a nechte asi 2 hodiny odležet.

2 Mezitím připravte celerové pyré. Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, dejte do hrnce, osolte, zalijte vodou, uvařte doměkka a slijte. Přidejte máslo a ponorným mixérem zeleninu vyšlehejte dohladka. Přidejte smetanu, znovu prošlehejte a dochuťte solí a muškátovým oříškem. Pyré musí být nadýchané.

3 Odleželé maso okořeňte muškátovým oříškem a obalte v dýňových semínkách. Semínka na maso dobře přitlačte. Do rozehřáté pánve dejte asi 2 lžíce oleje, česnek, rozmarýn a pak prsíčka, opékejte po každé straně 5 minut. Podávejte s kopečkem mrkvového salátu a s pyré.

2ks - kuřecí prsa
3lžíce - dýňová semínka rozemletá
1špetka - estragon
1špetka - tymián
1špetka - snítka rozmarýnu
1špetka - muškátový oříšek
1špetka - sůl
1stroužek - rozmačkaný česnek
2lžíce - olej na opékání
1hrst - mrkvový salát k podávání
750g - celer (na celerové pyré)
2ks - brambory
3lžíce - máslo
100ml - smetana ke šlehání
1špetka - sůl
1špetka - muškátový oříšek
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account