Kuřecí paličky ve skyru
Ingredience
- 140 g bohušovického SKYRU natur
- 3 stroužky česneku
- Čerstvá petržel
- Šťáva z půlky citronu
- 500 g kuřecích paliček nebo stehenních řízků
- Sůl
- Strouhanka na obalení
- Máslo na pečení
Instrukce
- SKYR dáme do mísy a přidáme nadrobno nakrájený česnek a petrželku. Přidáme i citronovou šťávu a vše promícháme. Opláchneme kuřecí maso, osušíme jej a posolíme. Do další misky dáme strouhanku, zlehka ji osolíme a promícháme. Kousky masa nejdříve obalujeme ve skyrové marinádě a poté ve strouhance. Obalené kousky rovnoměrně vložíme do pekáčku a na vrch každého dáme silnější plátek másla. Zapékací misku zakryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C asi hodinu. Jakmile je maso zlaté, podáváme teplé s přílohou, pečivem nebo zeleninou. Vynikající je i studené, nakrájené na plátky jako párty pochutina.
- www.skyrcz.cz
Dobrý a jednoduchý recept.