Kuřecí řízky jsou už nuda! Vyzkoušejte alternativu v podobě kuřecích paliček ve skyru.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Porce 3osoby
Uvařila kaji
Ingredience
140gbohušovického SKYRU natur
3stroužky česneku
Čerstvá petržel
Šťáva z půlky citronu
500gkuřecích paličeknebo stehenních řízků
Sůl
Strouhanka na obalení
Máslo na pečení
Instrukce
SKYR dáme do mísy a přidáme nadrobno nakrájený česnek a petrželku. Přidáme i citronovou šťávu a vše promícháme. Opláchneme kuřecí maso, osušíme jej a posolíme. Do další misky dáme strouhanku, zlehka ji osolíme a promícháme. Kousky masa nejdříve obalujeme ve skyrové marinádě a poté ve strouhance. Obalené kousky rovnoměrně vložíme do pekáčku a na vrch každého dáme silnější plátek másla. Zapékací misku zakryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C asi hodinu. Jakmile je maso zlaté, podáváme teplé s přílohou, pečivem nebo zeleninou. Vynikající je i studené, nakrájené na plátky jako párty pochutina.