Kuře na paprice
Ingredience
- vařené kuřecí maso - dle počtu strávníků
- kuřecí vývar
- 1 větší cibule
- 3 lžíce oleje
- 1 smetana na šlehání - 200-250 ml
- 3 lžíce hladké špaldové mouky
- mletá paprika sladká
- mletá paprika uzená
- sůl
- příloha dle našich preferencí - rýže brambory, houskový knedlík
Instrukce
- Uvaříme kuřecí maso, které následně vyndáme a obereme od kostí.
- Masový vývar použijeme na omáčku.
- Větší cibuli nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu a přidáme trošku oleje.
- Orestovanou cibuli zasypeme mletou paprikou, rychle zapražíme a přidáme kuřecí vývar.
- Přivedeme k varu.
- Do vyšší nádoby nalijeme tekutou smetanu, přidáme trošku vody a promixujeme společně s moukou.
- Toto pak vlijeme do paprikového základu omáčky a tyčovým mixérem důkladně promixujeme.
- Dochutíme solí a omáčku ještě asi 15 minut za důkladného míchání provaříme.
- Do vařené omáčky dáme prohřát vařené maso.
- Podáváme s námi oblíbenou přílohou.
tohle mi nikdy nejelo :/
Moc dobré. Máme to rádi.
Taky ho někdy dělám, a dostala jsem tedy a kuře a paprice chuť, jedu k vám na večeři 🙂
Tak to tě tedy beru za slovo a číhám….
Klasika ktorú mama veľmi rada
Děkuji, u nás má rád hlavně manžel, ale čas od času si dám s chutí i já.