Kuře na paprice

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • vařené kuřecí maso - dle počtu strávníků
  • kuřecí vývar
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 smetana na šlehání - 200-250 ml
  • 3 lžíce hladké špaldové mouky
  • mletá paprika sladká
  • mletá paprika uzená
  • sůl
  • příloha dle našich preferencí - rýže brambory, houskový knedlík

Instrukce

  • Uvaříme kuřecí maso, které následně vyndáme a obereme od kostí.
  • Masový vývar použijeme na omáčku.
  • Větší cibuli nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu a přidáme trošku oleje.
  • Orestovanou cibuli zasypeme mletou paprikou, rychle zapražíme a přidáme kuřecí vývar.
  • Přivedeme k varu.
  • Do vyšší nádoby nalijeme tekutou smetanu, přidáme trošku vody a promixujeme společně s moukou.
  • Toto pak vlijeme do paprikového základu omáčky a tyčovým mixérem důkladně promixujeme.
  • Dochutíme solí a omáčku ještě asi 15 minut za důkladného míchání provaříme.
  • Do vařené omáčky dáme prohřát vařené maso.
  • Podáváme s námi oblíbenou přílohou.
6 Komentářů
  1. NelaVávrová 2 roky ago

    tohle mi nikdy nejelo :/

  2. 5 stars
    Moc dobré. Máme to rádi.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Taky ho někdy dělám, a dostala jsem tedy a kuře a paprice chuť, jedu k vám na večeři 🙂

  4. 5 stars
    Klasika ktorú mama veľmi rada

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account