Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kuře na paprice
Vytisknout recept
Kategorie
Hlavní jídlo
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
40
minutes
min
Celkový čas
50
minutes
min
Porce
4
osoby
Uvařila
Jaroslava Korpášová
Ingredience
vařené kuřecí maso - dle počtu strávníků
kuřecí vývar
1
větší cibule
3
lžíce oleje
1
smetana na šlehání - 200-250 ml
3
lžíce hladké špaldové mouky
mletá paprika sladká
mletá paprika uzená
sůl
příloha dle našich preferencí - rýže
brambory, houskový knedlík
Instrukce
Uvaříme kuřecí maso, které následně vyndáme a obereme od kostí.
Masový vývar použijeme na omáčku.
Větší cibuli nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu a přidáme trošku oleje.
Orestovanou cibuli zasypeme mletou paprikou, rychle zapražíme a přidáme kuřecí vývar.
Přivedeme k varu.
Do vyšší nádoby nalijeme tekutou smetanu, přidáme trošku vody a promixujeme společně s moukou.
Toto pak vlijeme do paprikového základu omáčky a tyčovým mixérem důkladně promixujeme.
Dochutíme solí a omáčku ještě asi 15 minut za důkladného míchání provaříme.
Do vařené omáčky dáme prohřát vařené maso.
Podáváme s námi oblíbenou přílohou.