Kulajda vás zahřeje!

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 28 minutes
Porce 0
Uvařila VeronikaVajdová

Ingredience

  • 2 ks Velké brambory
  • 2 ks Tavený sýr
  • 250 ml Smetana na šlehání
  • 1 ks Žampion
  • 3 lžíce Hladká mouka
  • 1 lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Mléko
  • Kmín
  • Vegeta

Instrukce

  • Husté polévky zasytí a mohou tak nahradit lehčí oběd nebo večeři. Vyzkoušet můžete třeba netradiční kulajdu podle Kozimury.
    Brambory nakrájíme na malé kostičky (cca 1 x 1 cm), dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, trochu kmínu a dáme vařit.
    Zatím si nachystáme bokem do nádobky 2 čtverečky taveného sýru (může být i žampionový nebo šunkový), nalejeme smetanu ke šlehání a hladkou mouku a vyšleháme. Když už jsou brambory měkké, přilejeme tuto směs a dáme vařit, pak přidáme dle chuti propasírovaný česnek a můžeme dochutit vegetou.
    Pokud máte rádi žampiony, tak si je nakrájíme na plátky, podusíme na másle a přidáme do polévky. V případě, že je moc hustá, trošku naředíme mlékem.Dobrou chuť!   😀
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account