Kulajda vás zahřeje!
Ingredience
- 2 ks Velké brambory
- 2 ks Tavený sýr
- 250 ml Smetana na šlehání
- 1 ks Žampion
- 3 lžíce Hladká mouka
- 1 lžička Sůl
- 2 stroužek Česnek
- Mléko
- Kmín
- Vegeta
Instrukce
- Husté polévky zasytí a mohou tak nahradit lehčí oběd nebo večeři. Vyzkoušet můžete třeba netradiční kulajdu podle Kozimury.Brambory nakrájíme na malé kostičky (cca 1 x 1 cm), dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, trochu kmínu a dáme vařit.Zatím si nachystáme bokem do nádobky 2 čtverečky taveného sýru (může být i žampionový nebo šunkový), nalejeme smetanu ke šlehání a hladkou mouku a vyšleháme. Když už jsou brambory měkké, přilejeme tuto směs a dáme vařit, pak přidáme dle chuti propasírovaný česnek a můžeme dochutit vegetou.Pokud máte rádi žampiony, tak si je nakrájíme na plátky, podusíme na másle a přidáme do polévky. V případě, že je moc hustá, trošku naředíme mlékem.Dobrou chuť! 😀