Kulajda s vejcem

Vytisknout recept
Kulajda je neodolatelná už na pohled! Sytá, jemná, tradiční, vyladěná do posledního detailu... Prostě přesně taková, jak ji máme rádi!
 
1Houby očistěte, je-li třeba, opláchněte je pod studenou vodou nebo otřete vlhkým hadříkem. Nakrájejte je na silnější plátky, vložte do hrnce s 1 a 1/4 litrem vroucí vody, přidejte oloupanou rozpůlenou cibuli, celé koření a kmín. Přiveďte k varu.
2Mouku dobře rozmíchejte se smetanou (podle potřeby ji můžete naředit trochou studené vody) a pak vlijte do polévky. Dobře rozšlehejte. Polévku přiveďte opět k varu, přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory a libeček a dál vařte 10–15 minut. Když jsou brambory měkké, dochuťte polévku octem, solí a pepřem a vmíchejte polovinu nasekaného kopru. Stáhněte z ohně a zjemněte lžící másla.
3Vejce vložte do vroucí vody a vařte 6–7 minut. Pak je zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a opatrně rozpulte. Každou porci polévky doplňte rozpůleným vejcem, osolte, poprašte pepřem, posypte dalším koprem a podávejte.
 
NĚCO NAVÍC
Nemáte-li čerstvé houby, můžete použít i mražené předem povolené nebo sušené, namočené alespoň hodinu předem do vlažné vody.

ks - lesní houby 400 g čerstvé
ks - cibule 1 ks
ks - bobkový list 2 ks
ks - 5 kuliček černý pepř a nové koření
ks - kmín 1 ČL drcený
ks - mouka pšeničná hladká 2 PL
ks - zakysaná smetana 250 ml
ks - brambory 4 ks na menší kostky
ks - libeček 2 snítka
ks - 1 PL obyčejný ocet nebo podle chuti
ks - sůl a pepř
ks - vejce 4 ks
ks - kopr lístky otrhané a nasekané
ks - máslo 1 PL
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account