Vyzkoušejte křupavé domácí rohlíky podle Dity
Ingredience
- 260 ml Vlažná voda
- 2 lžíce Olej
- 300 g Polohrubá mouka
- 200 g Hladká mouka
- 20 g Droždí
- 1 lžička Cukr
- Sůl
- Koření na posypání
Instrukce
- Nadýchané rohlíky, které vám budou chutnat i samotné. 🙂Vytvoříme kvásek, do mísy dáme ostatní suroviny a vytvoříme těsto, které necháme na teplém místě hodinu kynout. Těsto poté rozdělíme na 12 dílů a necháme ještě 10 minut vykynout. Vytvoříme trojúhelníky, které stočíme do tvaru rohlíků, které potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle fantazie a chuti např. hrubou solí, kmínem, mákem či provensálským kořením. Pečeme 20 minut na 180 stupňů Celsia.