Krémové rissoto s chřestem
Ingredience
- Rýže arborio
- 8 ks Chřest
- 1 ks Cibule
- Česnek
- Olivový olej
- Máslo
- 0,5 l Zeleninový vývar
- 2 dl Suché bílé víno
- Sůl, pepř
- Parmazán
Instrukce
- Mezi první jarní zeleninou vede jednoznačně chřest, který v posledních letech zažívá opravdový boom. Vyzkoušejte ho i vy na italský způsob podle Petry H.Chřestová sezóna je pomalu tady, tak je zde první recept.Chřest omyjeme, odlomíme dřevnaté konce, větší kusy škrabkou oloupeme (u zeleného není nutné) a nakrájíme na cca 1 cm široké kousky.Cibuli a česnek orestujeme na olivovém oleji. Přidáme rýži, krátce ji orestujeme, aby se obalila všechny zrnka v oleji. Přilijeme víno, které necháme za občasného míchání vyvařit.Podlejeme trochou vývaru, přidáme chřest a za občasného míchání vaříme. Tento postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar a rýže není měkká.Ke konci vaření dochutíme solí, pepřem, zakápneme citrónem, přidáme plátek másla na zjemnění a hrst strouhaného parmazánu.Servírujeme ozdobené parmazánem a zakápnuto olivovým olejem.DOBROU CHUŤ! [x]