Krémová rajská s knedlíkem
Ingredience
- 1 kg Hovězí maso
- 1-2 ks Cibule
- 5 lžíce Olej
- 40 g Hladká mouka
- 1 l Hovězí vývar
- 40 g Máslo
- 4 ks Rajský protlak (malý)
- Sůl
- 2 ks Bobkový list
- 8 ks Pepř černý celý
- 1 lžička Hořčičné semínko
- 8 ks Nové koření
- 1 lžička Tymián
Instrukce
- Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava. Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa.Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s knedlíkem, třeba hrníčkovým.