Krémová mrkvová polévka
Ingredience
- 500 g Mrkev
- 500 g Brambory
- 300 ml Smetana
- 2 lžíce Máslo
- 3 špetka Karicca
- 1 lžička Sůl
- 1 špetka Pepř
- 500 ml Voda
Instrukce
- Této polévky uvařte radši celý hrnec, zamiluje si ji totiž celá rodina!Mrkev i brambory očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpustíme máslo, můžeme přidat trochu oleje, a orestujeme na tom mrkev a brambory. Připékání se nebojte, odvaří se. Restováním nám vznikne lahodná, nasládlá chuť mrkve. Přidáme vodu tak, aby byla zelenina ponořená a mohla se uvařit doměkka. Až je zelenina měkká, stáhneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem do hladka (případně můžete nechat i drobné kousky, pokud máte radši). Přidáme smetanu, kari koření, dochutíme solí a pepřem a necháme lehounce provařit.Při podávání můžeme doplnit krutónky, teplou bagetkou nebo čerstvým chlebem, čímž pádem použijeme hustou krémovou polévku jako hlavní chod.Můžeme přidat i čertvé bylinky, v zimě na zahřátí zkuste zázvor nebo skořici (špetku!!!). Pokud máte doma např. dýňový olej, případně nějaký jiný výrazný (vlašský ořech, arašíd, slunečnicový s chilli), použijte ho na ozdobení a dochucení, experimentujte 😉