Krémeš
Ingredience
- SUROVINY NA KORPUS
- 90 g ovesných vloček celých
- 25 g mandlové mouky
- 20 g medu
- 20 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 40 ml vody
- SUROVINY NA PUDINKOVOU VRSTVU
- 600 ml polotučného mléka
- 2 balení vanilkových pudinků v prášku 2× 38 g
- 30 g medu
- SUROVINY NA KRÉM
- 200 g polotučného tvarohu
- 200 g smetanového sýru
- 30 g medu
Instrukce
- 1 Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a dortovou formu (Ø18 cm) si vyložte pečicím papírem.
- 2 Poté začněte s přípravou korpusu. Vločky vložte do kuchyňské robota a umelte na mouku. Ovesnou mouku následně přesypte do středně velké mísy. Přidejte mandlovou mouku, med, kokosový olej a 40 ml vody a vypracujte těsto. Ze vzniklého těsta vytvořte na dně dortové formy cca 0,5 cm tlustou vrstvu. Vrstvu těsta zahlaďte spodní částí skleničky a naplněnou dortovou formu vložte na 10–15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
- 3 Mezitím si připravte pudink. Do malého hrnce nalijte 400 ml mléka, na středním plameni za stálého míchání jej přiveďte k varu a přidejte med. Zbylých 200 ml mléka smíchejte v míse vidličkou s 2 pudinky. Tuto směs přidejte do hrnce s teplým mlékem a medem za stálého míchání zahřívejte na středním plameni, dokud pudink nezhoustne.
- 4 Po upečení korpus vyjměte z trouby a nalijte na něj hotový pudink. Dortovou formu poté nechte cca 3 hodiny vychladnout v lednici.
- 5 Nakonec si připravte krém. Do středně velké misky vložte tvaroh, smetanový sýr a med. Vše vyšlehejte v hladký krém a rovnoměrně jej rozprostřete na pudinkovou vrstvu.
- 6 Hotový krémeš nechte minimálně 2 hodiny odležet v lednici a poté podávejte.
takyto kolac vidim prvy krat a veru si recept ukladam. velke plus za zlozenie.
Dobrota. Také jsem ho už dělala.
Také jsem si pod kreméšem představila jiný dezert, ale proč ne? Každá změna může být dobrá…a hlavně změna ke zdravějšímu dezertu 🙂
existuje v vůzných variantách, všechny většinou obsahují pudinkový krém…. zkusila jsem zdravější verzi, však mě už znáte 😀
A proč někdy nedáte k receptu vlastní fotku? Předpokládám, že jako mladá máte chytrý telefon a když fotíte na cestách, tak proč ne vaření? Ono to není moc věrohodné, když co recept, to komplet někde stažené na netu. Ráda zkouším to, u čeho opravdu vím, že to dotyčná sama uvařila, upekla….
Vidím to stejně… recepty stahované z netu bez vlastního vyzkoušení bych nedávala… sama zkusím, když se povede, tak nafotím, a z toho mám pak radost 🙂
Vidím to naprosto stejně, bo už několikrát mi bylo naprosto jasné, že dle sepsaných surovin by daná věc jednoduše nemohla fungovat, natolik si věřím, že už za ta léta, co vařím a peču to dokáži odhadnout. A proto preferuji jídla opravdu odzkoušená. Už jen proto, že suroviny dnes také něco stojí….
Zajímavý recept, já si tedy pod názvem Krémeš představila jiný dezert, nicméně toto se mi také líbí, díky.