Krém z batátů a červené čočky
Ingredience
- 1 velká batata
- 100 g červené čočky
- 2 stroužky česneku
- čerstvě mletá sůl
- snítka čerstvého nebo sušeného libečku
- 1 zarovnaná čajová lžička sladké mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 2 menší stroužky česneku
- voda
Instrukce
- ako první si očistíme batátu. Jestli se nám zadařilo a máme krásný kus, který je jakkoliv bez vad, tak ji jen důkladně odrhneme. Jestli se nám ale slupka nezdá, radši ji okrájíme.
- Nakrájíme ji na menší kousky a dáme do hrnce. Přidáme červenou čočku a všechno koření. Česnek a libeček můžeme nechat klidně vcelku, protože pak budeme mixovat.
- Lehce osolíme a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené.
- Víc vody zatím nedáváme.
- Necháme vařit, dokud není vše měkké. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem a teprve dle potřeby naředíme vodou.
To vypadá dobře, batáty mají super chuť, zatím jsem zkoušela pouze pečené…
Batáty neznam
Tak tato krémová polévka by mi jistě chutnala, mám ráda všechny takto mixované zeleninové…
Krémové polévky mám ráda. Tuto jsem ještě nejedla. Musím vyzkoušet.
Vypadá dobře, takové polévky mám ráda a občas dělám… 🙂
Také miluji podobně, hlavně pyré – nejlépe hráškový krém, batátové nebo dyňové pyré.
tak tak…batátové pyré mi hodně chutná k pstruhovi… ale i ke kuřecímu masu 🙂