Králík pečený na zelenině s chlupatými knedlíky
Ingredience
- 1 ks Králík
- 10 ks Mrkev
- 2 ks Petržel
- 1/4 ks Celer
- 200 g Houby - ryzce
- 300 g Anglická slanina
- 6 ks Cibule
- 5 stroužek Česnek
- 3 lžíce Koření ala bažant
- 4 ks Bobkový list
- 8 ks Černý celý pepř
- 8 ks Celé nové koření
- 8 ks Jalovec
- 2 lžička Celý kmín
- 1 lžíce Olivový olej
- 1 kg Brambory - syrové
- 500 g Polohrubá mouka
- 2 ks Vejce
- 1/8 l Mléko
- 2 lžička Sůl
- 1 ks Kypřící prášek
- 1 lžička Jedlá soda
Instrukce
- Králíka si řádně omyjeme a kleštěmi naporcujeme. Všechnu zeleninu si nakrájíme na kostičky a cibuli na kolečka. Anglickou slaninu též nakrájíme na kostičky. Králíka pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením. Pokryjeme anglickou slaninou a přidáme nakrájenou zeleninu, houby a kuličky koření, kmín a bobkový list. Troubu si předehřejeme na 170°C a králíka pečeme asi hodinu. Občas podléváme vodou a otáčíme. chlupaté knedlíky - bosáky:Syrové brambory si nastrouháme najemno a osolíme. Přidáme vejce, mouku s kypř. práškem, sodu a vařící mléko. Děláme namočenou lžící knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut, až vyplavou nahoru.