Králík pečený na zelenině s chlupatými knedlíky

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 1 ks Králík
  • 10 ks Mrkev
  • 2 ks Petržel
  • 1/4 ks Celer
  • 200 g Houby - ryzce
  • 300 g Anglická slanina
  • 6 ks Cibule
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 lžíce Koření ala bažant
  • 4 ks Bobkový list
  • 8 ks Černý celý pepř
  • 8 ks Celé nové koření
  • 8 ks Jalovec
  • 2 lžička Celý kmín
  • 1 lžíce Olivový olej
  • 1 kg Brambory - syrové
  • 500 g Polohrubá mouka
  • 2 ks Vejce
  • 1/8 l Mléko
  • 2 lžička Sůl
  • 1 ks Kypřící prášek
  • 1 lžička Jedlá soda

Instrukce

  • Králíka si řádně omyjeme a kleštěmi naporcujeme. Všechnu zeleninu si nakrájíme na kostičky a cibuli na kolečka. Anglickou slaninu též nakrájíme na kostičky. Králíka pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením. Pokryjeme anglickou slaninou a přidáme nakrájenou zeleninu, houby a kuličky koření, kmín a bobkový list. 
    Troubu si předehřejeme na 170°C a králíka pečeme asi hodinu. Občas podléváme vodou a otáčíme. 
     
     chlupaté knedlíky - bosáky:
    Syrové brambory si nastrouháme najemno a osolíme. Přidáme vejce, mouku s kypř. práškem, sodu a vařící mléko. 
    Děláme namočenou lžící knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut, až vyplavou nahoru. 

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account