Korpus na dort

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 15 minutes
Porce 0
Uvařila AgnesMalá

Ingredience

  • 300 g Cukr krupice
  • 1 lžička Kypřící prášek
  • 6 ks Vejce
  • 300 g Polohrubá mouka
  • 100 ml Olej

Instrukce

  • Dokonalý korpus na dort je absolutním základem - pak už to jde samo. 😉
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ve větší šlehací míse, nejlépe elektrickým šlehačem, ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky. Do této tuhé pěny přidáme olej a mouku s kypřícím práškem. Piškotové těsto opatrně promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Piškotové těsto pečeme zhruba na 175 stupňů Celsia na 45 minut. Po upečení otevřeme dvířka trouby a teprve asi po 10 minutách vyndáme piškotový korpus z trouby a vyklopíme na mřížku. Po vychladnutí si dort po obvodu nařízneme a ozdobíme dle naší chuťi.
    Já používám máslový krém a také dávám marmeládu.
    Přeji dobrou chuť 🙂
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account