Korpus na dort
Ingredience
- 300 g Cukr krupice
- 1 lžička Kypřící prášek
- 6 ks Vejce
- 300 g Polohrubá mouka
- 100 ml Olej
Instrukce
- Dokonalý korpus na dort je absolutním základem - pak už to jde samo. 😉Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ve větší šlehací míse, nejlépe elektrickým šlehačem, ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky. Do této tuhé pěny přidáme olej a mouku s kypřícím práškem. Piškotové těsto opatrně promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Piškotové těsto pečeme zhruba na 175 stupňů Celsia na 45 minut. Po upečení otevřeme dvířka trouby a teprve asi po 10 minutách vyndáme piškotový korpus z trouby a vyklopíme na mřížku. Po vychladnutí si dort po obvodu nařízneme a ozdobíme dle naší chuťi.Já používám máslový krém a také dávám marmeládu.Přeji dobrou chuť 🙂