Koprošky

Vytisknout recept
Kategorie Salát
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 15 minutes
Porce 0
Uvařila AnetaGinova

Ingredience

  • 100 g Permezán
  • 750 g Syrové brambory
  • 1 lžíce Olej
  • 250 g Mouka
  • 50 g Tvrdý tvaroh
  • 100 g Slanina
  • 2 ks Vejce
  • 1 - 2 ks Čerství kopr

Instrukce

  •  
    Postup přípravy receptu
     
    Slaninu nakrájíme na čtverečky, opražíme a tuk slijeme. Škvarečky a tuk použijeme později.
    Syrové brambory oloupeme, jemně nastrouháme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, smícháme s moukou (půl hladké a půl polohrubé) a s nastrouhaným tvrdým tvarohem na husté těsto. Do těsta přidáme také jemně pokrájený kopr. Kopru má být aspoň 1 svazeček.
    Do vřící osolené vody buď z prkénka nožem nebo přes ploché struhadlo s většími otvory házíme halušky. Když vyplavou na povrch, jsou uvařené. Koprošky vybereme cedníkem, propláchneme horkou vodou, dáme do mísy a promícháme s trochou oleje, aby se neslepily. Podle chuti přidáme vegetu.
    Na talíři koprošky hustě posypeme strouhaným sýrem (dobrý je i uzený), předem vyškvařenou slaninou a pomastíme tukem ze slaniny.
    Jako přílohu ke koproškám může být hlávkový salát se zálivkou.
     
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account