Kopřivové knedlíčky
Ingredience
- 300 g pečiva na knedlíky
- špetka soli
- 1/8 l mléka
- pepř z mlýnku
- 300 g kopřiv
- 1 na špičku nože muškátového oříšku
- 1 cibule
- 2 polévkové lžíce mouky
- 2 stroužky česneku
- 40 g másla
- 40 g nastrouhaného parmazánu
- 4 vajíčka
- 60 g hnědého másla
Instrukce
- Pečivo na knedlíky namočte do mléka. Kopřivy omyjte, blanšírujte, dobře vymačkejte, nasekejte najemno a poté smíchejte s pečivem. Najemno nakrájejte také cibuli, česnek a poduste spolu na másle. Poté přidejte pečivo s vejci. Okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem, celou hmotu dobře hněťte.
- Nakonec přidejte trochu mouky a vytvořte malé knedlíčky.
- Vařte je ve slané vodě asi 10 minut. Posypejte parmazánem a servírujte s povoleným zhnědlým máslem.
Podobné robím mini-haluštičky,no do cesta dávam polohe.múku,
Prima. Vyzkouším.
O tom jsem ještě nikdy neslyšela, vypadá to skvěle!