Tradiční pokrmy či obecně jídlo jsou významnými tématy mnohých festivalů a slavností, které probíhají v Jižním Tyrolsku po celý rok. Oblíbenou pochoutkou na farmách Roter Hahn jsou kopřivové knedlíčky, které se skvěle hodí například k jehněčí pečeni. Zkuste tento originální recept i vy!
Kategorie Hlavní jídlo, Přílohy, Vege
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka
Ingredience
300gpečiva na knedlíky
špetka soli
1/8lmléka
pepř z mlýnku
300gkopřiv
1na špičku nože muškátového oříšku
1cibule
2polévkové lžíce mouky
2stroužky česneku
40gmásla
40gnastrouhaného parmazánu
4vajíčka
60ghnědého másla
Instrukce
Pečivo na knedlíky namočte do mléka. Kopřivy omyjte, blanšírujte, dobře vymačkejte, nasekejte najemno a poté smíchejte s pečivem. Najemno nakrájejte také cibuli, česnek a poduste spolu na másle. Poté přidejte pečivo s vejci. Okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem, celou hmotu dobře hněťte.
Nakonec přidejte trochu mouky a vytvořte malé knedlíčky.
Vařte je ve slané vodě asi 10 minut. Posypejte parmazánem a servírujte s povoleným zhnědlým máslem.