Kompot s jablíčky

Vytisknout recept
Výborný, doma připravený jablkový kompot, ovoněný skořicí a hřebíčkem. Podává se ještě teplý, včetně trochy nálevu. Jedná se o ideální zdravý dezert pro děti!

Postup:

  1. Jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na větší kusy.
  2. Nakrájená jablka vložíme do hrnce, zalijeme vodou. 
  3. Přidáme cukr, skořici, hřebíček a plátky citronu.
  4. Vaříme asi 15 minut, dokud jablíčka nezměknou.
Kompot servírujeme jako lehkou svačinku, buď dopolední, nebo v čase mezi obědem a večeří. 

Tipy:

  • Před servírováním odstraňte hřebíček, zejména podáváte-li kompot pro děti. Kdybyste do hřebíčku kousnuli, byli byste překvapení, jak dokáže být hořký!
  • Do kompotu dobře zapracujete přebytečná jablíčka ze zahrádky. I taková, která mají na povrchu sem tam nějakou vadu na kráse a k nakousnutí tolik nelákají, jsou do kompotu vhodná.
  • Tento kompot není zavařovaný, jí se ihned poté, co se uvaří.

5ks - jablka
3lžíce - cukr
5ks - hřebíček
1/2lžička - mletá skořice
2ks - plátek citronu
500ml - voda
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila PetraKupská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account