Kokosový chlebíček. Rychlý a lahodný dezert bez mouky
Ingredience
- 150 g Třtinový cukr
- 4 ks Vejce
- 120 ml Kokosový olej
- 4 ks Vanilkový pudink
- 1 špetka Sůl
- 1/2 ks Citrón strouhaná kůra z citronu
- 1/2 ks Kypřící prášek bez fosfátů
Poleva
- 2 lžíce Citronová šťáva
- 80 g (Třtinový) moučkový cukr
- 4 lžíce Strouhaný kokos
Instrukce
- Sladký, voňavý a lahodný moučník připravený bez mouky. Skvělý tip na odlehčení letního jídelníčku. Pochutnáte si na něm doma u šálku lahodné kávy stejně tak, jako na pikniku v přírodě. Na jeho snadnou výrobu budete potřebovat:150 g třtinového cukru4 vajíčka120 ml kokosového rozehřátého oleje4 ks vanilkového pudinku (po 40 g). Používám bezlepkovou variantu.Špetku soliNastrouhanou kůru z 1 BIO citronu1/2 ks bezfosfátového kypřícího prášku do pečivaNa polevu pak:2 PL citronové šťávy80 g (třtinového) moučkového cukruA ještě asi 4 PL strouhaného kokosu na posypání povrchu. Ingredience máte připravené, můžete začít.Troubu předehřejte na 180 °C. Chlebíčkovou formu vyložte pečícím papírem nebo vymažte olejem a vysypte strouhaným kokosem. V míse rozšlehejte vajíčka se třtinovým cukrem do pěny. Postupně přilévejte olej. Osolte a přidejte strouhanou citronovou kůru. Nakonec opatrně vmíchejte pudinkové prášky s kypřícím práškem. Vymíchejte do hladké a bez hrudkové konzistence. Těsto nalijte do formy a vložte do trouby. Pečte cca 45 minut. Před samotným vyndáním se ujistěte, zda je těsto dobře propečené. Špejli na několika místech zasuňte do moučníku. Pokud ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno. Nechte vychladnout. Citronovou šťávu spolu s moučkovým cukrem utřete do hladké polevy. Naneste na povrch moučníku a zasypte strouhaným kokosem. Nechte zaschnout.Můžete servírovat. Dobrou chuť a příjemný požitek z mlsání.