Kokosové matcha kuličky bez lepku

Vytisknout recept
Matcha má velmi specifickou chuť, ale věřte, že tento recept dokonale vyváží a kuličky chutnají skvěle.
Kategorie Bez lepku, Cukroví
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 1 hour
Celkový čas 1 hour
Porce 1 talíř
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 50 g jemně mletého kokosu
  • 50 g předem namočených kešu ořechů
  • 55 g moučkového cukru nebo sypké moučkové alternativy
  • 30 g sušeného kokosového mléka
  • 20 g kokosového oleje
  • 1 lžičku BIO Matcha prášku Iswari
  • 30 ml vody na zvlhčení
  • kokos na obalení

Instrukce

  • Jako první si předem namočte kešu ořechy. Vodu slijte, přidejte ke kešu asi 30 ml vody a rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte ostatní ingredience a důkladně propracujte. Vzniknout by mělo kompaktní pružné středně tuhé těsto. Hmotu vytvarujte do válečku a dejte alespoň na půl hodiny vychladit do lednice. Kuličky jdou pak velmi snadno tvarovat. Lžičkou odebírejte těsto a rukama tvarujte kuličky. Ledabyle je vyválejte v kokosu, aby sem tam prosvítala zelená barva. Vkládejte do malých cukrářských košíčků na pralinky a dejte do lednice.

Notes

Tipy: Sušené kokosové mléko v receptu je zajímavá ingredience, kterou využijete nejen při tvorbě nepečeného cukroví. Díky sušené formě se nezkazí a hodí se jak do snídaňových kaší, tak do asijských receptů. Matcha prášek zvolte vysoce kvalitní. Poznáte to nejen na barvě, ale i chuti.
Zdroj a foto: Labeta / Recepty připravila lektorka zdravého životního stylu a odbornice na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová, autorka webu www.varilamysicka.cz, ambasadorka značek Labeta, Druid a Iswari.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account