Matcha má velmi specifickou chuť, ale věřte, že tento recept dokonale vyváží a kuličky chutnají skvěle.
Kategorie Bez lepku, Cukroví
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 1 hourhod.
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 1talíř
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
50gjemně mletého kokosu
50gpředem namočených kešu ořechů
55gmoučkového cukru nebo sypké moučkové alternativy
30gsušeného kokosového mléka
20gkokosového oleje
1lžičku BIO Matcha prášku Iswari
30mlvody na zvlhčení
kokos na obalení
Instrukce
Jako první si předem namočte kešu ořechy. Vodu slijte, přidejte ke kešu asi 30 ml vody a rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte ostatní ingredience a důkladně propracujte. Vzniknout by mělo kompaktní pružné středně tuhé těsto. Hmotu vytvarujte do válečku a dejte alespoň na půl hodiny vychladit do lednice. Kuličky jdou pak velmi snadno tvarovat. Lžičkou odebírejte těsto a rukama tvarujte kuličky. Ledabyle je vyválejte v kokosu, aby sem tam prosvítala zelená barva. Vkládejte do malých cukrářských košíčků na pralinky a dejte do lednice.
Notes
Tipy: Sušené kokosové mléko v receptu je zajímavá ingredience, kterou využijete nejen při tvorbě nepečeného cukroví. Díky sušené formě se nezkazí a hodí se jak do snídaňových kaší, tak do asijských receptů. Matcha prášek zvolte vysoce kvalitní. Poznáte to nejen na barvě, ale i chuti.Zdroj a foto: Labeta / Recepty připravila lektorka zdravého životního stylu a odbornice na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová, autorka webu www.varilamysicka.cz, ambasadorka značek Labeta, Druid a Iswari.