Koblížky plněné marmeládou

Vytisknout recept
  1. Do misky rozdrolte droždí a přidejte lžíci cukru. Pomocí vnější strany lžičky droždí s cukrem tak dlouho třete, až bude tekuté.
  2. Do mísy nasypte mouku a do jejího středu udělejte důlek. Do něj nalijte směs droždí a mléko.
  3. Zakryté utěrkou nechte těsto 10 minut odstát.
  4. Máslo vyšlehejte se žloutky, rumem, solí a se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  5. Pomocí robotu (nebo měchačky) vypracujte hladké těsto. Hněťte asi 10 minut.
  6. Po uhnětení nechte těsto asi 1 hodinu kynout na teplém místě, zakryté utěrkou nebo potravinovou folií.
  7. Vykynuté těsto vyválejte na pomoučené ploše na placku silnou asi 2 cm.
  8. Pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Ta skládejte na plochu poprášenou moukou a nechte je ještě asi 10 minut vyběhnout.
  9. V hlubší pánvi rozpalte olej a smažte na něm koblihy z obou stran dorůžova.
  10. Hotové koblihy nechte chvilku vychladnout, poté je naplňte marmeládou.
  11. Pokud nemáte plnicí nástavec, udělejte do boku koblihy dirku a poté plňte zdobicím sáčkem.
 
TIP: Servírujte s čerstvě vyšlehanou šlehačkou.
 
500g - hladká mouka
30g - droždí
50g - cukr krupice
250ml - vlažné mléko
50g - změklé máslo
4ks - žloutek
1ks - vanilkový cukr
5lžíce - rum
1špetka - sůl
1/2 až 1l - olej na smažení
300g - marmeláda na plnění
příprava - 30 (+ hodina kynutí)
vaření - 60
Kategorie Dezert
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account