Kedlubňák aneb místo brambor kedlubny

Vytisknout recept
Je doba dozrávání všech možných druhů zeleniny. Na zahradě vykukují nad zemí krásně zelené a křupavé kedlubny. Tenhle báječný druh košťálové zeleniny s oblibou používám jak v syrovém stavu do salátů, SMOOTHIE nebo jen tak nakrájenou jako přílohu tak i upravenou v teplé kuchyni.

Kedluben je plný zdraví!

Obsahuje vitamín C, který zabezpečuje optimální hladinu hormonů a posiluje imunitní systém. Dále je výjimečný obsahem vitamínu B6 a kyseliny pantothenové, která je nepostradatelná pro udržení vitality, buněčné energie a pigmentaci vlasů.

Jak působí na organismus?

  1. zpevňuje vlasy a pokožku
  2. podporuje metabolismus
  3. posiluje imunitní systém
  4. dodává energii a vitalitu
  5. zlepšuje koncentraci
  6. pomáhá předcházet infekcím
  7. zlepšuje náladu a pomáhá vyrovnávat stresovou zátěž
  8. posiluje srdeční činnost
  9. redukuje hmotnost
  10. okysličuje krev
No, není to zeleninový skvost?

A teď k receptu:

kedlubňák se připravuje stejným způsobem jako klasický bramborák. Jen ve výsledku je mnohem jemnější a křehčí.

Co budete potřebovat za ingredience?

  • 1 kg kedlubny (odpovídá to asi třem větším kouskům)
  • 4 středně velké brambory
  • 2 ČL soli
  • špetka mletého pepře
  • 1 PL oregána
  • 1 PL majoránky
  • 4 větvičky čerstvého tymiánu
  • 3 celá vajíčka
  • 6 stroužků česneku
  • 3/4 celozrnné BIO pšeničné mouky
  • 1 hrnek mléka
Z kedlubnů oloupejte slupku a nastrouhejte na jemném struhadle. Brambory oškrábejte a rovněž nastrouhejte na jemno. Přebytečnou vodu slijte.
Okořeňte směs, osolte, přidejte pepř dle chuti. Dolijte mlékem, klepněte 3 celá vajíčka a zahustěte moukou.
Rozpalte si pánvičku, potřete olejem a smažte těstíčko z každé strany do zlaté barvy.
Podávat můžete se zeleninovým salátem jako samotný chod anebo kedlubňák použít jako přílohu k masové či zeleninové směsi.
Dobrou chuť!

3ks - Kedluben (1 kg)
3ks - Brambory (středně velké)
2lžička - Sůl
1špetka - Mletý pepř
1lžíce - Oregáno
1lžíce - Majoránka
4ks - Tymián čerstvý
3ks - Vajíčka
1hrnek - Mléko
6stroužek - Česnek
3/4hrnek - Pšeničná celozrnná BIO mouka (lze použít i hladkou bílou)
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account