Karlovarský knedlík

Vytisknout recept
• Nejdříve si dám vařit vodu v hrnci.
• Starší housky (rohlíky) si nakrájím na kostičky.
• Smíchám je se žloutky, petrželovou natí, mlékem, moukou a osolím. 
• Směs nechám odležet cca 7minut.
• Potom lehce vmíchám sníh z bílků a těsto na knedlík je hotové.
 
• Vezmu si potravinářskou fólii a úhledně do ní zabalím těsto do tvaru šišky a dám na cca 20-25 minut (podle velikosti knedlíku) vařit do vroucí vody.
Na přiložené fotce podávám karlovarský knedlík s vepřovým gulášem. 😉

7ks - Houska (rohlík)
2ks - Vejce
200ml - Mléko
2hrst - Petrželová nať
100g - Hrubá mouka
ks - Sůl
příprava - 10
vaření - 20-25
Kategorie Přílohy
Porce 0
Uvařila DominikaZikmundová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account