Karamelový jáhlový pohár

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila LucieDelicious

Ingredience

  • 1/2 hrnek Datle
  • 3 lžíce Voda
  • 1 lžička Vanilkový extrakt
  • 1/3 hrnek Jáhly v suchem stavu
  • 2 lžíce Karob
  • 1/3 hrnek Mandlové mléko
  • Sůl
  • Lístky sušené chrpy

Instrukce

  • Datle si předem namočíme. Slijeme část vody, přidáme vanilkový extrakt a rozmixujeme v hladkou hmotu. Kdyby byla příliš tuhá, přidáme trochu vody, ve které se datle máčely. Jáhly důkladně propláchneme a dáme vařit v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody se špetkou soli. Kdo by se bál hořkosti, může je spařit, ale u čerstvých jáhel to opravdu není nutné. Jáhly vaříme zhruba 15 minut. Stáhneme plamen a necháme ještě 5 minut dojít pod pokličkou. Uvařené jáhly mixujeme spolu s datlovým karamelem, karobem, mandlovým mlékem a špetkou soli v hladkou hmotu. Rozdělíme ji do vhodných nádobek, ozdobíme např. květy chrpy a ihned podáváme, či můžeme dát chladit do lednice.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account