Kapustnica
Ingredience
- Brambory
- 4 ks
- Uzené maso
- 500 g
- Kysané bílé zelí
- 750 g
- Klobása pikantní
- 2 ks
- Vepřové sádlo
- 1 lžíce
- Cibule
- 1 ks
- Česnek
- 3 stroužky
- Bobkový list
- 3 ks
- Paprika mletá sladká
- 1 lžíce
- Sušené švestky
- 1 hrst
- Sušené houby
- 1 hrst
- Zakysaná smetana
- Sůl
- Pepř
Instrukce
- V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a bobkový list. Vše dusíme, dokud cibule nezměkne.
- Přisypeme papriku a krátce restujeme. Přidáme namočené houby, švestky, klobásy, uzené maso a na kostky nakrájené brambory.
- Podlijeme 2 litry vody, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 2 hodiny, dokud zelí nezměkne.
- Hotovou kapustnici podáváme se lžící zakysané smetany.
zelňačku miluji :-), v zimě ji dělám docela často 🙂
také, hlavně v zimě 🙂
jojo, je dobrá i na imunitu 🙂