Kapustnica

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 2 minutes
Celkový čas 2 minutes
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Brambory
  • 4 ks
  • Uzené maso
  • 500 g
  • Kysané bílé zelí
  • 750 g
  • Klobása pikantní
  • 2 ks
  • Vepřové sádlo
  • 1 lžíce
  • Cibule
  • 1 ks
  • Česnek
  • 3 stroužky
  • Bobkový list
  • 3 ks
  • Paprika mletá sladká
  • 1 lžíce
  • Sušené švestky
  • 1 hrst
  • Sušené houby
  • 1 hrst
  • Zakysaná smetana
  • Sůl
  • Pepř

Instrukce

  • V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a bobkový list. Vše dusíme, dokud cibule nezměkne.
  • Přisypeme papriku a krátce restujeme. Přidáme namočené houby, švestky, klobásy, uzené maso a na kostky nakrájené brambory.
  • Podlijeme 2 litry vody, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 2 hodiny, dokud zelí nezměkne.
  • Hotovou kapustnici podáváme se lžící zakysané smetany.
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zelňačku miluji :-), v zimě ji dělám docela často 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account