Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kapustnica
Vytisknout recept
Kategorie
Polévka
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
2
minutes
min
Celkový čas
2
minutes
min
Porce
6
osob
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
Brambory
4
ks
Uzené maso
500
g
Kysané bílé zelí
750
g
Klobása pikantní
2
ks
Vepřové sádlo
1
lžíce
Cibule
1
ks
Česnek
3
stroužky
Bobkový list
3
ks
Paprika mletá sladká
1
lžíce
Sušené švestky
1
hrst
Sušené houby
1
hrst
Zakysaná smetana
Sůl
Pepř
Instrukce
V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a bobkový list. Vše dusíme, dokud cibule nezměkne.
Přisypeme papriku a krátce restujeme. Přidáme namočené houby, švestky, klobásy, uzené maso a na kostky nakrájené brambory.
Podlijeme 2 litry vody, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 2 hodiny, dokud zelí nezměkne.
Hotovou kapustnici podáváme se lžící zakysané smetany.