Kakaová bezlepková roláda

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 8 minutes
Uvařila AlžbětaSoučková

Ingredience

  • 6 ks Vejce
  • 50 g Cukr moučka
  • 2 lžíce Kakao holandského tipu
  • 2 ks Banán
  • Šlehačka pařížská

Instrukce

  • Žloutky vyšleháme s cukrem do běla a přidáme 2 lžíce kakaa (je lepší ho prosít). 
    Bílky vyšleháme do tuha (přidávám špetku soli) a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků.
    Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně nalijeme směs.
    Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C 8 minut ( záleží na troubě, já mám mini elektronickou a musím tak 11 minut).
    Po vytáhnutí z trouby překryjeme utěrkou a překlopíme - utěrka je vespod a pečicí papír nahoře. 
    Počkáme cca 5 minut a papír sloupneme. S utěrkou srolujeme do rolády a necháme vychladnout.
    Po vychladnutí rozmotáme, potřeme vyšlehanou šlehačkou a poklademe banány. Opět srolujeme, necháme vychladnout v lednici přes noc.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account