Kachní prsa s jahodovou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas vaření 50 minutes
Porce 0
Uvařila LudmilaJedličková

Ingredience

  • 4 ks Kachní prsa s kůží
  • 200 g Čerstvé jahody
  • 1 lžíce Máslo
  • 1 Větvička rozmarýn
  • 1 lžíce Třtinový cukr
  • 1 lžíce Balzamikový ocet
  • 100 ml Portské víno
  • Sůl

Instrukce

  • Tak to je tedy delikatesa! Vyzkoušíte tip, který s námi sdílí LIDULE83? 🙂
    Maso zlehka opepříme a osolíme. Opékáme nejdříve kůží dolů na rozehřátém másle, pak je obrátíme. Opečená kachní prsa překryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout.
    Mezitím si připravíme jahodovou omáčku. V menším hrnci zasypeme jahody cukrem a pomalu vaříme, aby jahody pustily šťávu. Přilijeme balzamikový ocet, přidáme větvičku rozmarýnu a vaříme ještě asi 5 minut. Zredukovanou omáčku podlijeme portským vínem a vyvaříme alkohol. Rozmarýn vyjmeme.
    Kachní prsíčka podáváme se šťouchanými bramborami přelité jahodovou omáčkou.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account