Kachní prsa s jahodovou omáčkou
Ingredience
- 4 ks Kachní prsa s kůží
- 200 g Čerstvé jahody
- 1 lžíce Máslo
- 1 Větvička rozmarýn
- 1 lžíce Třtinový cukr
- 1 lžíce Balzamikový ocet
- 100 ml Portské víno
- Sůl
Instrukce
- Tak to je tedy delikatesa! Vyzkoušíte tip, který s námi sdílí LIDULE83? 🙂Maso zlehka opepříme a osolíme. Opékáme nejdříve kůží dolů na rozehřátém másle, pak je obrátíme. Opečená kachní prsa překryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout.Mezitím si připravíme jahodovou omáčku. V menším hrnci zasypeme jahody cukrem a pomalu vaříme, aby jahody pustily šťávu. Přilijeme balzamikový ocet, přidáme větvičku rozmarýnu a vaříme ještě asi 5 minut. Zredukovanou omáčku podlijeme portským vínem a vyvaříme alkohol. Rozmarýn vyjmeme.Kachní prsíčka podáváme se šťouchanými bramborami přelité jahodovou omáčkou.