Jogurtový dort s broskvemi potažený mandlovou hmotou

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 35 minutes
Porce 0
Uvařila LenkaVojnova

Ingredience

Jogurtová pěna

  • 500 g Bílý jogurt
  • 50 g Cukr moučka
  • 20 g Vanilkový cukr
  • 250 g Šlehačka
  • 10 g Želatina na slané i sladké
  • 40 ml Voda na želatinu

Piškotový korpus

  • 4 ks Vejce
  • 50 g Cukr krupice
  • 70 g Hladká mouka
  • 20 g Olej

Instrukce

  • Jogurtová pěna
    Jogurt, cukr moučka a vanilkový cukr smícháme, přidáme rozpuštěnou nabobtnalou želatinu, promícháme a přidáme našlehanou šlehačku. Plníme do dortové formy vyložené světlým korpusem, na který poklademe nakrájené kompotované broskve, přikryjeme druhou částí korpusu a necháme vychladit. Potřeme marmeládou a potáhneme mandlovou hmotou a dozdobíme marcipánovými kvítky.
    Piškotový korpus
    Vejce a cukr šleháme do husté pěny pak zlehka přimícháme mouku a olej. Pečeme v dortové formě o průměru 25cm při 180stupních cca 25minut.
    Po upečení a vychladnutí prokrojíme na půl.
    Dohotovení
    2x protahovací hmota s mandlovou příchutí
    100g broskvové marmelády
    250g kompotovaných broskví
    Žluté potravinářské barvivo

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account