Jogurtový dort s broskvemi potažený mandlovou hmotou
Ingredience
Jogurtová pěna
- 500 g Bílý jogurt
- 50 g Cukr moučka
- 20 g Vanilkový cukr
- 250 g Šlehačka
- 10 g Želatina na slané i sladké
- 40 ml Voda na želatinu
Piškotový korpus
- 4 ks Vejce
- 50 g Cukr krupice
- 70 g Hladká mouka
- 20 g Olej
Instrukce
- Jogurtová pěnaJogurt, cukr moučka a vanilkový cukr smícháme, přidáme rozpuštěnou nabobtnalou želatinu, promícháme a přidáme našlehanou šlehačku. Plníme do dortové formy vyložené světlým korpusem, na který poklademe nakrájené kompotované broskve, přikryjeme druhou částí korpusu a necháme vychladit. Potřeme marmeládou a potáhneme mandlovou hmotou a dozdobíme marcipánovými kvítky.Piškotový korpusVejce a cukr šleháme do husté pěny pak zlehka přimícháme mouku a olej. Pečeme v dortové formě o průměru 25cm při 180stupních cca 25minut.Po upečení a vychladnutí prokrojíme na půl.Dohotovení2x protahovací hmota s mandlovou příchutí100g broskvové marmelády250g kompotovaných broskvíŽluté potravinářské barvivo