Jednoduchý a luxusní medovník

Vytisknout recept
Milé dámy, podělím se s Vámi o dokonalý recept na domácí medovník. Zkoušela jsem receptů spousty, ale jediný tento se mi osvědčil a už nedělám jiný 🙂

*enzo* Postup: *enzo*

1. V hrnci necháme rozpustit heru, zasypeme ji cukrem a přidáme med, sodu, mléko. Směs rozmícháme a mícháme po celou dobu. Až začne směs hodně pěnit, odstavíme a ještě chvíli mícháme. 
2. Do teplé směsi (nesmí už pěnit, ale nemusí být vyloženě studená) přimícháme mouku a vejce a vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme v šišku.
3. Šišku rozdělíme na 5 kousků a z nich vyválíme placky. Placky zatím nijak neokrajujeme, dáme na pečící papír a pečeme v troubě 7 minut na 170 °C.
4. Mezitím, co se placky pečou, si připravíme krém. Ušleháme karamelové salko s máslem.
5. Po vytažení z trouby jsou placky měkkoučké a dají se okrojit do požadovaného tvaru. Já jsem si pomohla formou na dort - na placku jsem položila kulatou formu, vytlačila kulatý okraj a nožem okrojila. Odkrojky nevyhazujte!
6. Pomeleme si oříšky, pokud je nemáme mleté, a s nimi také odkrojky z placek. 
7. Kromě spodní placky (která bude natřena logicky pouze krémem z vrchní strany) natřeme každou placku svrchu krémem a zespoda zakysanou smetanou/bílým jogurtem. Každou položenou placku posypeme pomletou směsí oříšků a těsta a vršíme je.
8. Poslední placku posypeme důkladně, pokud zbyde krém, pomažeme medovník i ze stran a posypeme i strany. 
9. Necháme odležet v lednici.
10. HOTOVO 😀

100g - Cukr krystal
100g - Hera
2lžíce - Med
1lžíce - Jedlá soda
5lžíce - Mléko
450g - Hladká mouka
1ks - Vejce
1ks - Karamelové salko
1ks - Zakysaná smetana nebo bílý jogurt
1ks - Máslo
1hrnek - Namleté oříšky (není povinné)
příprava - 30
vaření - 60
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Barbora M

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account