Játra v kapustě

Vytisknout recept

Dnešní oběd jsem zase improvizovala.

Vytáhli jsme večer kuřecí játra z mrazáku a zbyla mi půlka kapusty.

A tak jsem zkusila, jak to bude chutnat dohromady.

Nejprve jsem si ráno očistila umytá játra, nakrájela je na kousky

a posypala bazalkou, tymiánem a zakapala olejem.

Nechala jsem v chladu uležet.

 

Kapustu jsem umyla a nakrájela na kousky, cibuli na jemno,

kousek slaniny na malé kostičky.

Na velkou pánev jsem dala slaninu s cibulkou, aby se obě vyzmažily.

Ne do tmava, ale aby slanina pustila šťávu.

Pak jsem přidala kapustu a dusila, podlévala jsem teplou vodou.

Dusila jsem to asi 15 minut? Nevím přesně.

Vody vždy jen na podlití.

Pak jsem na jiné pánvi usmažila zlehka játra, asi 5 minut.

Musí být měkká a nebýt krvavá.

Po změknutí jsem je osolila a opepřila.

 

 

Nu a nakonec jsem to podávala s vařeným bramborem,

pokladeným máslem.

A s okurkovým salátem.

Hudlenka


500g - kuřecí játra
1/2ks - kapusta
1ks - cibule
50g - špek (slanina)
ks - olej
ks - koření - sůl, pepř, tymián, bazalka
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account