Jak jsem měla doma jen sojové maso
Ingredience
- 250 g Sójové maso
- 1 ks Cibule
- 6 stroužek Česnek
- 6 lžíce Kečup
- 6 lžíce Sójová omáčka
- 6 lžíce Olej
- 1 špetka Sůl, pepř
- 1 ks Masox
- Příloha (špagety, čínské nudle, rýže,...)
Instrukce
- "Doma nic není, zajdi nakoupit"... Fakt doma nic nebylo. Ale mně se do obchodu tak strašně nechtělo, že jsem koukla do zásob, které má většinou každý doma. Náhodou jsem tam objevila zbytek sójového masa a načatý balíček čínských nudlí a řekla jsem si - volím si TEBE, sójové maso! Jednoduchý recept, levné jídlo, rychlá příprava. Co víc chtít? Sójové kostky uvaříme podle návodu na obalu (jednoduše je hodíme do vroucí vody, kde už plave kostka masoxu) a necháme 15 minut vařit. Během vaření sójového masa si nakrájíme cibuli, prolisujeme česnek a smícháme v míse s 6 lžícemi kečupu, oleje, sójovky a osolíme, opepříme. Dáme vařit těstoviny (nebo to, co k tomu máte) a během toho směs opečeme na pánvi pár minut. HOTOVO, výborné jídlo je na světě 🙂 Pokud budete chtít zdvojit dávku, zdvojte všechno, kromě lžic oleje, ty dejte navíc max 3 😉