Jahodový dort

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila Eva Kuntová

Ingredience

  • 3 ks Vejce
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 hrnek Moučkový cukr
  • 1 hrnek Olej
  • 3 ks Prášek do pečiva
  • 2,5 hrnek Hladká mouka
  • Vlažné mléko na zadělání
  • 2 ks Zakysaná smetana
  • 1 ks Šlehačka 33%
  • 1 ks Bílý fondán

Instrukce

  • Začala jahodová sezóna a s ní i množství receptů, jak si osladit život tímto červeným ovocem.
    A proč rovnou nezačít jahodovým dortem?
    Upozorňuji - je vysoce jedlý a jen se po něm zapráší.
    Ale jak začít?
     
    Postup:
    Do kuchyňského robota jsem rozbila tři vejce a utřela s vanilkovým a moučkovým cukrem.
    Pak jsem přidala olej a nakonec hladkou mouku a to celé naředila vlažným mlékem.
    Vzniklé těsto jsem vložila do dortové formy, do které jsem předem vložila pečící papír.
    To celé jsem dala péct do předem vyhřáté trouby na 45 minut.
    Vzniklý korpus jsem nechala vychladnout a mezitím jsem si připravila náplň.
    Tato náplň vznikla umícháním jedné šlehačky se ztužovačem, do které jsem pak vetřela dvě zakysané smetany. 
    Vychladlý korpus jsem rozpůlila a položila na něj omyté jahody. Na jahody jsem vetřela vzniklý krém a přiložila druhou půlku korpusu.
    Celý korpus jsem obalila bílým fondánem, který jsem zakoupila již připravený a stačilo ho jenom vyválet do požadované formy.
    Takto vzniklý dort jsem dala vychladit do lednice.
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account