
Jahodové tiramisu s likérem
2. Čtvrtinou směsi s džemem vymažte skleněnou mísu o rozměrech 32 x 22 x 5 cm. Na džem naaranžujte část piškotů, aby zcela zakryly dno. Na ně rozprostřete druhou čtvrtinu směsi s džemem a zhruba polovinu ochuceného mascarpone. Na mascarpone pečlivě – jednu vedle druhé – vyskládejte polovinu jahod. Potřete je třetí čtvrtinou džemové směsi, navrch rozdělte zbývající piškoty, potřete je zbylou čtvrtinou směsi s džemem a vše zakryjte zbylým mascarpone. Dejte na 8 hodin chladit. Podávejte ozdobené zbylými pokrájenými jahodami.
300ml - Jahodový džem
80ml - Likér Cointreau
80ml - Pomerančová šťáva
450g - Mascarpone
320ml - Smetana ke šlehání
60-65g - Krupicový cukr
1lžička - Vanilkový extrakt
52ks - Cukrářské piškoty
680g - Jahody
příprava - 60
vaření - 0