Jahodové tiramisu
Ingredience
- Cukrářské piškoty
- 250 g Mascarpone
- 200 ml Zakysaná smetana
- 200 ml Šlehačka
- 2 lžíce Vanilkový + moučkový cukr
- 10 lžíce Ovocná šťáva
- 500 g Jahody
Instrukce
- 🙂 Sezona jahod pomalu končí...knedlíky už jsme měli několikrát, i koláč pod sklo, nepečený rovněž, i zmrzlinu. Zkusila jsem jinou verziTiramisu = bez kávy, alkoholu, doslova pro děti.Postup přípravy: Nejprve omyjeme jahody, necháme okapat, odstopkujeme a překrájíme na plátky asi půl cm silné. Část jahod necháme vcelku,ty použijeme na ozdobu při servírování. Ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem. V druhé míse rozmícháme tiramisu, zakysanou smetanu,případně trochu cukru. Do této směsi oparně přidáváme šlehačku až získáme nadýchaný krém.Do vhodné nádoby, nejlépe hranaté dáme vrstvu piškot, které pokapeme ovocnou šťávou /nenamáčet jako u klasického tiramisu/poklademeplátky jahod, nalijeme část krému, uhladíme a opět dáme vrstvu piškot, šťávu, jahody, krém.Můžete udělat i 3 vrtstvy, já dělala jen dvě. Hotový moučník jsem přetáhla potravinářskou folií a dala vychladit do ledničky - minimálně na 3hodiny i více. Před servírováním ještě jednotlivé porce přizdobíme jahodami. //určitě bude tento moučník dobrý i s borůvkami nebo malinami// Pravda je, že tento moučník je kalorická bomba, ale jednou za čas se dá tolerovat.... Dobrou chuť přejeJitkakytka♥