
Ovesné placičky s medvědím česnekem a jogurtem z Valašska
Ingredience
- 350 g bílého jogurtu z Valašska
- 200 g bílé nebo celozrnné špaldové mouky
- 200 g jemných ovesných vloček
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 vejce
- 100 ml vody
- 2 lžičky soli
- 4 hrsti nasekaného medvědího česneku nebo pažitky
Dip:
- Bílý jogurt z Valašska
- Sůl podle chuti
- Najemno nasekaný medvědí česnek
Instrukce
- Vejce rozklepněte a rozdělte na žloutky a bílky.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
- Žloutky smíchejte s jogurtem a vodou.
- Zvlášť v misce smíchejte mouku, ovesné vločky, sůl a prášek do pečiva.
- Potom obě tyto složky – sypkou a tekutou, smíchejte dohromady.
- Úplně nakonec jemně vmíchejte nadrobno nasekaný medvědí česnek a sníh z bílků.
- Po sezóně medvědího česneku můžete použít pažitku nebo jiné bylinky.
- Placičky, velikostně podle vašeho vkusu, smažte v trošce rozehřátého oleje nebo sádla, jak máte chuť.
- Není potřeba mít vysokou vrstvu tuku.
- Na kvalitní pánvičce usmažíte i bez tuku.
- Podávejte s dipem, který jednoduše připravíte smícháním bílého jogurtu, nasekaného medvědího česneku a špetky soli.