Jahodové carpaccio. Sladké, jako polibek pod rozkvetlou třešní

Vytisknout recept
Chcete rychle a zdravě doplnit vitamíny, minerály, hydratovat organismus a přitom si v klidu vychutnat sladký dezert? Připravte si jedinečnou pochoutku z čerstvých jahod a krému mascarpone zakápnutého lahodnou osvěžující zálivkou vonící po tropickém ráji. Výtečné jahodové carpaccio vás naladí do pohody a vnese všednímu odpoledni nevšední šarm a šmrnc.
Jahody jsou vynikající tuzemské ovoce plné vitamínů, minerálů a vody. Pro náš organismus jsou přínosné svými antibakteriálními a detoxikačními účinky. Obsahují kyselinu listovou, draslík a mangan. Konzumací posilujete imunitní systém, podpoříte růst buněk, pomůžete střevům zbavit se nežádoucích látek a doplníte tělu potřebnou hydrataci. 
Co budete na výrobu jahodového dezertu potřebovat?
  • cca 300 g čerstvých jahod
  • 1 limetku (kůru i šťávu)
  • 100 g mascarpone
  • 1 PL medu
  • 2 PL kokosového likéru (nebo sirupu)
  • 1 PL třtinového cukru
Ostrým nožem nakrájejte jahody na tenké plátky. Rovnoměrně je rozprostřete po celém talíři.
Mascarpone smíchejte s medem. Z krému vytvořte dvěma lžícemi úhledné noky, které vložte do středu jahodových plátků.
Zálivku si připravíte z kokosového likéru, cukru a limetky.
Limetku dobře omyjte, nastrouhejte z ní kůru a vymačkejte šťávu. 
V misce smíchejte cukr, likér, šťávu a kůru. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Zálivkou zakápněte jahody a podávejte.
Dobrou chuť.
300g - Čerstvé jahody
1ks - Limetka
100g - Mascarpone
1lžíce - Med
2lžíce - Kokosový likér
1lžíce - Třtinový cukr
příprava - 10
vaření - 0
Kategorie Chuťovka
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account