Jáhlový dezert

Vytisknout recept
Jáhly jsou výborná a výživná surovina. Ale co s ní v kuchyni :). Co třeba zdravý dezert nejen pro děti?
Kategorie Bez lepku, Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Martina Vrbická - Vařme jinak

Ingredience

  • 100 g jáhel
  • 150 g bílého jogurtu
  • 150 g měkkého tvarohu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • ovoce

Instrukce

  • Jáhly dvakrát spaříme horkou vodou přes cedník a dáme je vařit (můžeme použít vodu nebo mléko i rostlinné mléko). Poměry jáhly x tekutina: na jeden díl jáhel použijte 2 až 2,5 dílů tekutiny.
  • Jakmile jsou jáhly uvařené (trvá to cca 20 minut), smícháme je s jogurtem, tvarohem a sirupem.
  • Přesuneme do misek, přidáme libovolné ovoce (např. rozvařené ovoce nebo čerstvé ovoce).
  • Tento dezert je dobrý jak teplý, tak i studený.
  • Můžeme podávat jako svačinku, ale také jako snídani.

Nebojte se o děti:

  • Jáhly jsou jako základní potravina vhodná pro nejmenší děti už od začátku přikrmování.
  • Takže dezert klidně nabídněte už i ročním dětem.
4 Komentářů
  1. HelenaSvatková 2 roky ago

    5 stars
    Výborná mňamka.

  2. 5 stars
    Prima zdravý dezert.

  3. Lenka Hudečková 3 roky ago

    5 stars
    super, to se mi líbí, já většinou dělám jen jáhlovou kaši 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account