Jáhly jsou výborná a výživná surovina. Ale co s ní v kuchyni :).
Co třeba zdravý dezert nejen pro děti?
Kategorie Bez lepku, Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 5 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 4porce
Uvařila Martina Vrbická - Vařme jinak
Ingredience
100gjáhel
150gbílého jogurtu
150gměkkého tvarohu
2lžíce javorového sirupu
ovoce
Instrukce
Jáhly dvakrát spaříme horkou vodou přes cedník a dáme je vařit (můžeme použít vodu nebo mléko i rostlinné mléko). Poměry jáhly x tekutina: na jeden díl jáhel použijte 2 až 2,5 dílů tekutiny.
Jakmile jsou jáhly uvařené (trvá to cca 20 minut), smícháme je s jogurtem, tvarohem a sirupem.
Přesuneme do misek, přidáme libovolné ovoce (např. rozvařené ovoce nebo čerstvé ovoce).
Tento dezert je dobrý jak teplý, tak i studený.
Můžeme podávat jako svačinku, ale také jako snídani.
Nebojte se o děti:
Jáhly jsou jako základní potravina vhodná pro nejmenší děti už od začátku přikrmování.