JÁHLOVO-MAKOVÁ KAŠE
Ingredience
- 40 g jáhel
- 20 g nepražené pohanky
- 10 g máku případně více podle chuti
- kokosový cukr
- bio pomeranč
- švestky
- kardamon
Instrukce
- V hrnci smíchejte jáhly s pohankou a zalijte 250 ml vody, přidejte kokosové mléko a špetku soli.
- Zakryjte pokličkou a na mírném plameni vařte 15-20 minut dokud se nevyvaří téměř všechna voda a jáhly i pohanka změknou.
- Přidejte čerstvě namletý mák.
- Je snazší umixovat větší množství. Ve vzduchotěsné krabičce si pak v lednici uchová svou kvalitu dalších pár dní.
- Zastrouhejte kůrou z ¼ pomeranče a už jenom krátce dovařte či případně dochuťte kokosovým cukrem. Sladkost kaši ale dodají především švestky.
- Servírujte v misce, zdobené švestkami a zasypané mákem, troškou hoblinek pomerančové kůry a pufovanou quinoou.
Dobrá kaše. Musím vyzkoušet.
Super. Budu ráda.
Mňam, mňam, to musím zkusit 🙂
Určitě. Potěšíte.
Tak tuto pochoutku jsem zatím nezkoušela. Jako snídaně nebo svačina si, myslím, to hodně zasytí…
Ja je hlavne snidam, miluji teplou kasi do briska po ranu 🙂
Kdysi jsem snídávala kaše taky, ale pak jsem od toho upustila. A po velmi dlouhé době jsem si jednu koupila. A zatím ji neposnídala. 😀