JÁHLOVO-MAKOVÁ KAŠE

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 40 g jáhel
  • 20 g nepražené pohanky
  • 10 g máku případně více podle chuti
  • kokosový cukr
  • bio pomeranč
  • švestky
  • kardamon

Instrukce

  • V hrnci smíchejte jáhly s pohankou a zalijte 250 ml vody, přidejte kokosové mléko a špetku soli.
  • Zakryjte pokličkou a na mírném plameni vařte 15-20 minut dokud se nevyvaří téměř všechna voda a jáhly i pohanka změknou.
  • Přidejte čerstvě namletý mák.
  • Je snazší umixovat větší množství. Ve vzduchotěsné krabičce si pak v lednici uchová svou kvalitu dalších pár dní.
  • Zastrouhejte kůrou z ¼ pomeranče a už jenom krátce dovařte či případně dochuťte kokosovým cukrem. Sladkost kaši ale dodají především švestky.
  • Servírujte v misce, zdobené švestkami a zasypané mákem, troškou hoblinek pomerančové kůry a pufovanou quinoou.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Dobrá kaše. Musím vyzkoušet.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Mňam, mňam, to musím zkusit 🙂

  3. Tak tuto pochoutku jsem zatím nezkoušela. Jako snídaně nebo svačina si, myslím, to hodně zasytí…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account