Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
JÁHLOVO-MAKOVÁ KAŠE
Vytisknout recept
Kategorie
Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
20
minutes
min
Čas vaření
20
minutes
min
Celkový čas
40
minutes
min
Porce
1
osoba
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
40
g
jáhel
20
g
nepražené pohanky
10
g
máku
případně více podle chuti
kokosový cukr
bio pomeranč
švestky
kardamon
Instrukce
V hrnci smíchejte jáhly s pohankou a zalijte 250 ml vody, přidejte kokosové mléko a špetku soli.
Zakryjte pokličkou a na mírném plameni vařte 15-20 minut dokud se nevyvaří téměř všechna voda a jáhly i pohanka změknou.
Přidejte čerstvě namletý mák.
Je snazší umixovat větší množství. Ve vzduchotěsné krabičce si pak v lednici uchová svou kvalitu dalších pár dní.
Zastrouhejte kůrou z ¼ pomeranče a už jenom krátce dovařte či případně dochuťte kokosovým cukrem. Sladkost kaši ale dodají především švestky.
Servírujte v misce, zdobené švestkami a zasypané mákem, troškou hoblinek pomerančové kůry a pufovanou quinoou.