Jablečný štrůdl z listového těsta

Vytisknout recept
Listové těsto necháme povolit, poté je rozdělíme na dva díly, které rozválíme. Nebo použijeme již rozválené listové těsto.
 
Těsto posypeme strouhankou nebo kokosem.
 
Jablka omyjeme, vykrájíme jádřince a nastrouháme nahrubo na struhadle. Nastrouhaná jablka můžeme smíchat s rozinkami nebo ořechy.
Vzniklou směs poklademe na listové těsto, posypeme vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Nyní listové těsto zavineme a záviny přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
Potřeme rozšlehaným vejcem /můžeme přidat i trochu tuzemáku/ a vložíme do trouby předehřáté na 200° Celsia.
V ní štrůdl pečeme asi 25-30 minut dozlatova.
 
Upečený štrůdl podle chuti pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme servírovat. ;-)*heart*

1ks - listového těsta
ks - strouhanka nebo kokos
4ks - jablek
ks - rozinky, vlašské ořechy
1ks - vanilkového cukru
ks - skořice
ks - šťastné vajíčko na potření
ks - moučkový cukr na posypání
příprava - 40
vaření - 25-30
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Veronika Novotná

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account